Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Пилешко гювече с топено сирене

Пилешко гювече с топено сирене

Пилешко гювече с топено сирене
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Пилешките гювечета са лесно и вкусно предложение за обяд или вечеря. Какво ще кажете?"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр.
  • заквасена сметана - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - 4 листенца
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на кубчета и се овкусява със солта, черния пипер и зехтина.

Запържваме месото да побеляване. Разпределяме го в глинени гювечета.

Разбиваме заквасената сметана и изсипваме върху хапките.

Поръсваме с нарязания босилек. Най-отгоре подреждаме топеното сирене.

Захлупваме гювечетата и поставяме в студена фурна.

Включваме на 180°C и печем 1 час.

Изваждаме и сервираме вкусните пилешки гювечета.

Пилешко гювече с топено сирене е лесно и вкусно предложение за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: