Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Руло от манголд с колбас

Руло от манголд с колбас

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Руло от манголд с колбас
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Знаете ли как изглежда перфектното мезе? Заповядайте"

Необходими Продукти

  • за кората
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 5 с.л.
  • заквасена сметана - 180 г
  • манголд - 300 г, замразен или пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • за пълнежа
  • заквасена сметана - 200 г
  • крема сирене - 200 г
  • шунка - 150 г
  • колбас - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците и жълтъците в отделни купички.

Разбийте белтъците с щипка сол с миксер. Разбийте също жълтъците, добавете заквасената сметана и ситно нарязания манголд и разбийте още малко с миксер.

Алтернативно добавете малко яйчен белтък и брашно с бакпулвер към яйчената смес и продължете леко да разбивате с тел.

Изсипете сместа върху голям плитък лист за печене, покрит с масло и застлан с хартия за печене. Печете около 20 минути на 180 °C в предварително загрята фурна.

Докато кората се пече, направете плънката. Накълцайте колбаса и шунката в месомелачка. Добавете крема сирене, заквасената сметана, счукания чесън и подправки и отново включете за кратко чопъра, за да комбинирате всичко.

Извадете готовата кора от фурната и веднага я увийте заедно с хартията на солено руло и изчакайте да изстине.

Разгърнете, намажете охладената кора с приготвената смес и я увийте пак на руло. Отрежете краищата и увийте рулото с шунка по-плътно в самозалепващо фолио.

Оставете руло от манголд с колбас в хладилника да стегне и изрежете пръстените непосредствено преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: