Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби и черен боб

Ризото с гъби и черен боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ризото с гъби и черен боб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако търсите интересна рецепта за ризото, това е вашата! Горещо ви я препоръчваме"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - около 200 г
  • черен боб - 1 консерва
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • пиперки - 1 бр. зелена
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, пиперката - на кубчета, гъбите - на филийки, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържва бялата част от зеления лук и гъбите. Когато поомекнат гъбите, се добавят пиперката, чесънът и леко измитият ориз.

Запържват се и те за кратко, докато оризът поеме от мазнината.

Овкусява се с подправките.

Бульонът се разтваря в 3 ч.ч. вряща вода и се налива на тънка струя към ориза при постоянно разбъркване.

След като заври, се оставя на слаб огън. Когато оризът е полуготов, се прибавя отцеденият черен боб и зелената част на лука.

Оставя постният ориз още няколко минути до готовност на ориза.

Имате здравословно ризото с гъби и черен боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: