Начин на приготвяне
Поставете брашното в съд, след това добавете солта и водата. Разбърквайте през цялото време.
Когато сте добавили цялата вода, започнете да месите тестото на ръка. Разделете тестото за баницата на 3 равни топки.
Увийте топките в прозрачно фолио и ги оставете да престоят една нощ в хладилника.
Извадете ги от хладилника, разстелете върху набрашнена повърхност и ги намажете с олио. Разтегнете го, за да бъде с размерите на по-голяма чиния.
Поръсете с брашно работната си повърхност. Поставете тестото върху нея и започнете да разточвате тестото. Разточете тестото от средата до върховете.
Откъснете блатовете и намажете тестото с масло. Тестото трябва да се разтегне, за да бъде прозрачно.
Нека подготвим пълнежа за баничките. Смесете праза с гъбите в олио, добавете сол и черен пипер.
Разпределете плънката върху кората, след което навийте. Нарежете баницата с праз на пурички и ги подредете една до друга.
Печете домашната баница с гъби на 200 градуса за 30 минути.