Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Каша от фасул и картофи

Каша от фасул и картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Каша от фасул и картофи
Снимка: Lenka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Перфектна за студените зимни дни каша от фасул и картофи ="

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • винен оцет - 1 с.л.
  • картофи - 5 бр.
  • бял боб - 500 г от консерва
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 бр.
  • кубче бульон - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - смлян
  • прошуто - 100 г пържено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука, солта. Оставете да къкри 6 до 8 минути, докато омекне.

Добавете чесъна, разбъркайте и варете още 2 минути. Добавете оцета, разбъркайте и варете, разбърквайки за 30 секунди, след това добавете водата с кубчето бульон, картофите и белия боб.

Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри 30 минути. Оставете леко да се охлади, след което прехвърлете половината бобена чорба в блендер с останалите 1 супена лъжица зехтин, горчицата, лимоновия сок и червения пипер.

Разбъркайте до гладка смес и върнете пасираната супа обратно в тенджерата.

С помощта на пасатор пасирайте парчетата картофи и боб, останали в тенджерата.

Подправете картофената каша на вкус с още сол и черен пипер.

Запържете прошутото и поставете върху кашата от фасул и картофи в чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: