Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Вегетарианска тарама

Вегетарианска тарама

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Вегетарианска тарама
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Никога не забравяме за вегетарианците и веганите в групата, затова и вие не забравяйте да си приготвите тази тарама и да споделите мнението си за нея"

Необходими Продукти

  • грис - 100 г пшеничен
  • вода - 500 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол
  • майонеза - 100 г, домашна, млечна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се налива в малка тенджерка и се добавя грисът. Загряват се на умерен огън, като се разбъркват периодично, докато сместа заври.

Вари се няколко минути при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.

Щом тарама хайверът се сгъсти достатъчно, се отдръпва от огъня и се оставя настрани за десетина минути, докато се охлади.

Поръсва се със сол на вкус, сока от половин лимон и се добавя млечна майонеза.

Разбърква се хубаво и се прибира в хладилника, докато се охлади.

Сервира се с маслини. Този фалшив хайвер и страхотна разядка!

Бележка: От посочените продукти се получава за 600 г вегетарианска тарама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Чудесен тарана хайвер. Преди много години, в детството ми си правехме с нашите майки точно такова нещо и мажехме на филия хляб. Аз лично го харесвах много. От тогава никога не съм го правила , а вече остарях. Ще го пробвам по вашата рецепта някой ден. Благодаря за предложението!
03.07.2021 12:11
1