Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от аспержи и праз

Кремсупа от аспержи и праз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кремсупа от аспержи и праз
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Насладете се на тази лека и много свежа зеленчукова кремсупичка"

Необходими Продукти

  • аспержи - 350 г зелени, пресни
  • праз - 60 г
  • лук - 65 г кромид
  • картофи - 1 бр. 140 г
  • шамфъстъци - 100 г суров, белен
  • зехтин - 40 г
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нежна Кремсупа от аспержи и праз с неверятен вкус!

Накълцайте лука, праза, магданоза и картофа и ги задушете в зехтина за 8 минути.

Почистете аспержите, като огънете близо до основата и там където се пречупи стъблото, нагоре е годното за консумация. Останалото по-жилаво парченце обикновено се изхвърля или ползва за бульон.

Натрошете крехките стъбла на аспержите за рецептата на парченца от 1 -1.5 см. и сложете при задушените и полуомекнали лук, праз и картоф.

Налейте зеленчуковия бульон - горещ, подправете със сол и пипер и сложете белените ядки шамфъстък.

Варете под капак 18-20 минути и проверете дали аспержите са омекнали. За това време трябва да са готови, но ако вашите са много дебели, то увеличете времето за готвене с още 5 минути.

Пасирайте супата с аспержи или блендирайте на гладък крем и сервирайте с леко запечени връхчета от аспержи и крутони по желание.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: