Начин на приготвяне
Нежна Кремсупа от аспержи и праз с неверятен вкус!
Накълцайте лука, праза, магданоза и картофа и ги задушете в зехтина за 8 минути.
Почистете аспержите, като огънете близо до основата и там където се пречупи стъблото, нагоре е годното за консумация. Останалото по-жилаво парченце обикновено се изхвърля или ползва за бульон.
Натрошете крехките стъбла на аспержите за рецептата на парченца от 1 -1.5 см. и сложете при задушените и полуомекнали лук, праз и картоф.
Налейте зеленчуковия бульон - горещ, подправете със сол и пипер и сложете белените ядки шамфъстък.
Варете под капак 18-20 минути и проверете дали аспержите са омекнали. За това време трябва да са готови, но ако вашите са много дебели, то увеличете времето за готвене с още 5 минути.
Пасирайте супата с аспержи или блендирайте на гладък крем и сервирайте с леко запечени връхчета от аспержи и крутони по желание.
Добър апетит!