Начин на приготвяне
Почистваме добре пилешките сърца, след което измиваме добре.
Поставяме ги в подсолена вода заедно с дафиновия лист и оставяме да се варят за около 30 минути.
Започваме да си подготвяме лука за карамелизирането, като обелваме и нарязваме на полумесеци.
При подготвянето трябва да знаем, че да се получи карамелизиран лук, трябва температурата на готвене да бъде умерена към слаба.
В дълбок тиган загряваме зехтина и маслото и прибавяме нарязания лук.
Добавяме солта на вкус, захарта и черния пипер.
Поставяме капак отгоре и оставяме да къкри.
При нужда сипваме малко вода, за да не загаря.
Когато лукът омекне и би трябвало да придобие кафеникаво златист цвят прибавяме 50 мл червено вино.
Разбъркваме и оставяме да се изпари виното.
Вадим готовия карамелизиран лук в съд а в същия тиган слагаме сърцата и гъбите, да се запържат.
Оставяме до тогава, докато апетитният аламинут са готови, като след това прибавяме карамелизирания лук и черния пипер.
Разбъркваме всичко и сервираме пържени пилешки сърца с карамелизиран лук и манатарки.