Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пържени пилешки сърца с карамелизиран лук и манатарки

Пържени пилешки сърца с карамелизиран лук и манатарки

Пържени пилешки сърца с карамелизиран лук и манатарки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Щом мъжете ви, скъпи дами, опитат това вкусно мезенце, гарантираме ви, че дори сами ще започнат да си го приготвят, защото ще го искат всеки ден на масата"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • манатарки - 200 г
  • лук - 4 глави
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вино - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре пилешките сърца, след което измиваме добре.

Поставяме ги в подсолена вода заедно с дафиновия лист и оставяме да се варят за около 30 минути.

Започваме да си подготвяме лука за карамелизирането, като обелваме и нарязваме на полумесеци.

При подготвянето трябва да знаем, че да се получи карамелизиран лук, трябва температурата на готвене да бъде умерена към слаба.

В дълбок тиган загряваме зехтина и маслото и прибавяме нарязания лук.

Добавяме солта на вкус, захарта и черния пипер.

Поставяме капак отгоре и оставяме да къкри.

При нужда сипваме малко вода, за да не загаря.

Когато лукът омекне и би трябвало да придобие кафеникаво златист цвят прибавяме 50 мл червено вино.

Разбъркваме и оставяме да се изпари виното.

Вадим готовия карамелизиран лук в съд а в същия тиган слагаме сърцата и гъбите, да се запържат.

Оставяме до тогава, докато апетитният аламинут са готови, като след това прибавяме карамелизирания лук и черния пипер.

Разбъркваме всичко и сервираме пържени пилешки сърца с карамелизиран лук и манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: