Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с компот от кайсии

Реване с компот от кайсии

Реване с компот от кайсии6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
24
"Перфектният десерт е много сладък и леко кисел - да, говорим точно за това реване с компот от кайсии"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 5 с.л.
  • компот от кайсии - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвайте една и съща големина чаши за продуктите, защото са различни грамажи. Хубаво е продуктите да са на стайна температура.

Разбиваме хубаво захарта и яйцата, да не се чува захар да хрупа по дъното на купата, мен така са ме учили.

Прибавяме и брашното, постепенно и внимаваме да не стане прекалено гъсто. На мен две чаши брашно са ми ок и все пак една идея по-рядко тесто, би било добре.

След брашното прибавям и супените лъжици олио и вода. По желание може да сложите ванилия, аз я пропуснах, но и сметнах, че кайсиите са достатъчно ароматни.

Трябва да се получи нормално пандишпаново тесто.

Отделяме кайсиите от сока на компота.

В тавичка за печене, може би около 30 см, мажем с масло дъното на тавата, редим кайсиите, изсипваме сместа и печем сладкиша с кайсии на 180 °C до суха клечка.

Вадим готовото кексче и го оставяме да изстине.

Когато се охлади, го обръщаме, за да е с плодовете отгоре, и заливаме със сиропа на два компота (даже и малко повече може).

Оставяме да се охлади в хладилник и е готово за консумация.

Уникално вкусен и приятен десерт е това ароматно реване.

Може да се направи със всякакви плодове, предполагам. Сини сливи, ягоди, праскови, ябълки, но ние най-харесваме варианта на реване с компот от кайсии, понеже става леко киселко.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, а бакпулвер не се ли слага?
31.03.2022 16:03
1
1
Покажи всички подкоментари