Начин на приготвяне
Ползвайте една и съща големина чаши за продуктите, защото са различни грамажи. Хубаво е продуктите да са на стайна температура.
Разбиваме хубаво захарта и яйцата, да не се чува захар да хрупа по дъното на купата, мен така са ме учили.
Прибавяме и брашното, постепенно и внимаваме да не стане прекалено гъсто. На мен две чаши брашно са ми ок и все пак една идея по-рядко тесто, би било добре.
След брашното прибавям и супените лъжици олио и вода. По желание може да сложите ванилия, аз я пропуснах, но и сметнах, че кайсиите са достатъчно ароматни.
Трябва да се получи нормално пандишпаново тесто.
Отделяме кайсиите от сока на компота.
В тавичка за печене, може би около 30 см, мажем с масло дъното на тавата, редим кайсиите, изсипваме сместа и печем сладкиша с кайсии на 180 °C до суха клечка.
Вадим готовото кексче и го оставяме да изстине.
Когато се охлади, го обръщаме, за да е с плодовете отгоре, и заливаме със сиропа на два компота (даже и малко повече може).
Оставяме да се охлади в хладилник и е готово за консумация.
Уникално вкусен и приятен десерт е това ароматно реване.
Може да се направи със всякакви плодове, предполагам. Сини сливи, ягоди, праскови, ябълки, но ние най-харесваме варианта на реване с компот от кайсии, понеже става леко киселко.
Да Ви е сладко!
Коментари