Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашен кетчуп»Вкусен домашен кетчуп

Вкусен домашен кетчуп

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Вкусен домашен кетчуп3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
1
"Няма нищо по-хубаво от домашното, не забравяйте - затова вече имате рецепта за домашен кетчуп"

Необходими Продукти

  • домати - 12 кг
  • захар - 600 г
  • сол - 200 г
  • нишесте - 300 г
  • риган - 10 г
  • консервант - 5 г
  • оцет - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, нарежете ги на кубчета и ги смелете в блендер или кухненски робот.

Изсипете смлените домати в голяма тенджера (казан за лютеница) и ги оставете да се варят, докато се намалеят с една трета.

Добавете солта, оцета, захарта, ригана, нишестето и консерванта. Оставете да се варят още малко, докато започне да се уплътнява.

Напълнете домашния кетчуп, докато е още горещ, в по-малки буркани. Затворете ги добре и ги обърнете с капачката надолу. Оставете да се охладят.

Съхранявайте вкусния домашен кетчуп на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво значи консервант
15.08.2023 10:12
1
1
Анонимен
Анонимен
113
11.11.2022 20:24
Анонимен
Анонимен
В продуктите не видях да присъства сметана, а в приготвянето пише добавете битата сметата... малко ми е неясно
02.10.2021 07:17
1
1