Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с нахут и тиквички

Яхния с нахут и тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7965k1k4k11
Яхния с нахут и тиквички
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
06/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Месото вече не е фактор за приготвянето на вкусна яхния - дори и само с нахут и тиквички ще си приготвите едно разкошно ястие"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чушки - 1 бр., червена
  • тиквички - 3 бр.
  • нахут - 1 консерва
  • доматен сос - около 200 грама, или доматено пюре
  • оцет - 1 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и пиперката за постната яхния се нарязват на дребно, тиквичките се обелват и нарязват на четвъртинки, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържват лукът и пиперката, а след това се добавят чесънът и подправките.

Няколко минути по-късно се прибавят тиквичките, доматеният сос и се налива съвсем малко вода.

Когато поомекнат тиквичките, се изсипва и изцеденият нахут.

Постното ястие се оставя на огъня до готовност на тиквичките.

Може да сервирате содено хлебче към Яхния с нахут и тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: