Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб с маслини и фета сирине

Домашен хляб с маслини и фета сирине

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен хляб с маслини и фета сирине
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
125 мин.
Порции
8
"Невероятно вкусен хляб с маслини и сирене - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • маслини - 100 г
  • сирене - 200 г фета
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 100 мл
  • мая - 10 г суха
  • краве масло - 1 с.л. разтопено
  • вода - 4 с.л. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете фета сиренето на кубчета, а маслините нарежете на четвъртинки.

Смесете брашното с маята и топлата вода. Добавете яйцата, маслото, виното, олиото.

Замесете хлебно тесто, добавете парчетата фета, след това месете отново. Накрая добавете маслините и замесете тестото отново. Трябва да ви отнеме около 30 минути.

Поставете ароматния хляб във форма за печене и оставете да престои отново за 30 минути.

Печете домашния хляб с маслини и фета сирене на 200 градуса за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: