Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Пълнена патица с ориз и дреболии

Пълнена патица с ориз и дреболии

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пълнена патица с ориз и дреболии3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Цяла патица сме напълнили тук, за да могат всички у дома да си хапнат"

Необходими Продукти

  • патица - 1 броя
  • ориз - 1 ч.чаша
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 5 броя
  • дреболии
  • магданоз
  • червен пипер
  • чесън - на прах
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете патицата, отделете дреболийките и ги нарежете на ситно.

Загрейте олио в тиган и запържете патешките дреболии заедно с наситнения лук. Малко след това добавете настъргания морков и нарязаните гъби, поръсете с червения пипер и посолете.

Гответе до омекване на гъбите и сипете ориза. Продължете задушаването докато зрънцата станат прозрачни. Свалете от огъня и поръсете с наситнения магданоз.

Напълнете патицата с тази плънка и внимателно я зашийте.

Направете кашичка от малко зехтин и червен пипер, намажете патицата и върху нея подредете резени лимон.

Покрийте тавата с фолио и включете фурната на 180 градуса.

Печете патицата около 100-тина минути, след което махнете фолиото и допечете до получаване на приятен загар.

Пълнената патица с ориз и дреболии е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не пише къде и кога се добавя чесъна на прах и черният пипер.
25.12.2021 14:06
1