Начин на приготвяне
Измийте добре ориза и го сварете до готовност в 2 чаши подсолена вода. След това го отцедете много добре.
Настържете тиквичката и я посолете. Оставете да престои 15-тина минути, след което я отцедете от течността.
В подходяща купа сипете ориза и добавете тиквичката, натрошете вътре сиренето и прибавете жълтъка, ригана и половин глава предварително настърган лук. Може да добавите подправки по избор.
Получава се гъста смес. Сипете галета в плитка чинийка, а в купичка разбийте белтъка.
От сместа оформете оризови кюфтета, които се топят първо в белтък, а след това в галетата.
Изпържете ги в загрято олио до хубав златист цвят. Изваждайте върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.
Вегетарианските кюфтета с ориз, тиквички и сирене са много вкусни.