Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Вегетариански кюфтета с ориз, тиквички и сирене

Вегетариански кюфтета с ориз, тиквички и сирене

Вегетариански кюфтета с ориз, тиквички и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Апетитни вегетариански кюфтенца от тиквички със сирене и ориз - може да ги хапнете с кисело мляко или просто така"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 1 брой
  • ориз - 1 к.ч.
  • тиквички - 1 малка
  • сирене - 100 г натрошено
  • лук - 1/2 глава настърган
  • белтъци - 1 бр. за потапяне
  • галета - за овалване
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза и го сварете до готовност в 2 чаши подсолена вода. След това го отцедете много добре.

Настържете тиквичката и я посолете. Оставете да престои 15-тина минути, след което я отцедете от течността.

В подходяща купа сипете ориза и добавете тиквичката, натрошете вътре сиренето и прибавете жълтъка, ригана и половин глава предварително настърган лук. Може да добавите подправки по избор.

Получава се гъста смес. Сипете галета в плитка чинийка, а в купичка разбийте белтъка.

От сместа оформете оризови кюфтета, които се топят първо в белтък, а след това в галетата.

Изпържете ги в загрято олио до хубав златист цвят. Изваждайте върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.

Вегетарианските кюфтета с ориз, тиквички и сирене са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: