Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови Кюфтета»Вегетариански оризови кюфтета със сирене

Вегетариански оризови кюфтета със сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Вегетариански оризови кюфтета със сирене
Снимка: Марияна
1 / 2
11/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вегетариански кюфтенца - опасно вкусни"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. бисерен
  • царевица - 1 ч.ч. от консерва, сладка
  • моркови - ½ бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 щипка саламурено бяло
  • сирене - 100 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • магданоз - 1 шепа
  • олио
  • вода - 2 ч.ч
  • За паниране
  • брашно - 100 г
  • яйца - 1 бр. голямо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка на котлона слагаме 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. ориз да се свари. Нужно е да е сварен, не преварен. Отцеждаме го, като стене готов, и го оставяме да изстине.

Нарязваме лука на ситно, морковите настъргваме на дребното ренде и задушаваме в тиган на котлона с 3 с.л. загрято предварително олио. Вадим го оставяме да изстине.

Слагаме в купа изстиналия ориз, прибавяме сладката царевица, лука и морковите. Подправяме със сол, индийско орехче и черен пипер. Нарязваме магданоза на ситно.

Добавяме магданоза и него в купата при другите продукти за оризови кюфтета. Натрошаваме сиренето с вилица и прибавяме в купата. Объркваме всичко много добре с лъжица.

Оформяме си вегетариански кюфтета с ръце. В чиния разбиваме яйцето с щипка сол. В друга слагаме брашното. Овалваме ги в брашно.

Нареждаме ги подходящ съд едно до друго и оставяме във фризера да се стегнат за 15-20 мин. Всяко кюфте овалваме после в яйце и пак в брашно.

Пържим в сгорещено олио до златисто всички оризови кюфтета със сирене. Хапваме топли. Получават се 14 вегетариански оризови кюфтета със сирене. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: