Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Каши»Бабината яйчена каша

Бабината яйчена каша

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k20k24
Бабината яйчена каша2 / 2
06/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Най-бързата, най-лесната и най-вкусната бабина каша е яйчената"

Необходими Продукти

  • пресен лук - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1, 5 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 150 г натрошено
  • сол - ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, поставете го в тиган с олиото и запържете до омеквате.

Добавете брашното и след кратко запържване, прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте водата.

След като заври, чукнете яйцата и натиснете с вилица всяко от тях, за да се спука жълтъкът, варете кашата на бавен огън за около 5 минути.

Поръсете натрошеното сирене и разбъркайте, опитайте и ако не е достатъчно солено, поръсете със сол на вкус гозбата от яйца.

Простичка и много вкусна, бабина яйчена каша, която можете да сервирате с пухкав хляб.

Благодаря за вкусната рецепта за яйчена каша на Здравка Зиче!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: