Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Кюфтенца от червена леща и булгур

Кюфтенца от червена леща и булгур

Кюфтенца от червена леща и булгур2 / 2
06/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако някой ви каже, че само месните кюфтенца са вкусни, да знаете, че ви лъже или просто не е приготвял тези с червена леща и булгур"

Необходими Продукти

  • червена лещата - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • лютеница - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • лимони - 1/2
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата 1 ч.ч. - не трябва да остане никаква вода, слагаме от ситния булгур 1 ч.ч. да набъбне.

Задушаваме кромид лук с лютеница.

Всичко се разбърква много добре, овкусяваме със сол, черен пипер, кимион, лют червен пипер, изстискваме лимона.

Слагаме ситно нарязан магданоз и пресен лук и размачкваме сместа за кюфтетата от леща.

Оформяме на малки постни кюфтенца и ги ядем с листенца от марули.

Нека ви е вкусно и с тези кюфтенца от червена леща и булгур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: