Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с пилешка кайма

Пълнени чушки с пилешка кайма

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени чушки с пилешка кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Пълнени чушки с кайма от пиле - нашето предложение за обяда ви днес"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • пилешко месо - 500 г мляно
  • ориз басмати - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • червен лук - 1 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • магданоз - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • доматено пюре - 500 мл
  • вода - 1500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете олиото в тенджератата и когато се загрее, намалете котлона, сложете брашното и червения пипер, разбъркайте бързо и го залейте с вода.

Когато всичко се смеси, варете пет минути, добавете доматеното пюре, солта и дафиновия лист. Варете 10 минути и свалете от котлона.

Измийте чушките, отстранете дръжките и семената и измийте и почистете. Сложете да се отцедят, докато правите пълнежа.

Сложете смляното пилешко месо, ориз басмати в купа, разбийте яйцето, ситно нарязани червен лук (можете и да го сложите в чопър, за да се блендира на ситно), солта, лютата чушка, каймата, пипера и ситно нарязания магданоз. Смесете всичко и напълнете чушките.

Подреждаме в голяма тенджера и заливаме със соса, който направихме преди това.

Гответе пълнените чушки с кайма в продължение на един час на тих огън, като тенджерата е похлупена.

Много вкусни и по-здравословни пълнени чушки с пилешка кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: