Начин на приготвяне
Поставете олиото в тенджератата и когато се загрее, намалете котлона, сложете брашното и червения пипер, разбъркайте бързо и го залейте с вода.
Когато всичко се смеси, варете пет минути, добавете доматеното пюре, солта и дафиновия лист. Варете 10 минути и свалете от котлона.
Измийте чушките, отстранете дръжките и семената и измийте и почистете. Сложете да се отцедят, докато правите пълнежа.
Сложете смляното пилешко месо, ориз басмати в купа, разбийте яйцето, ситно нарязани червен лук (можете и да го сложите в чопър, за да се блендира на ситно), солта, лютата чушка, каймата, пипера и ситно нарязания магданоз. Смесете всичко и напълнете чушките.
Подреждаме в голяма тенджера и заливаме със соса, който направихме преди това.
Гответе пълнените чушки с кайма в продължение на един час на тих огън, като тенджерата е похлупена.
Много вкусни и по-здравословни пълнени чушки с пилешка кайма.