Начин на приготвяне
Рецептата е пълна импровизация, но на вкус е уникална, точно по мой вкус и чудесна яхния за лятото.
Обелете тиквичките на ивици и нарежете на полумесеци, едри по 1 см, може и тях да срежете на две. Нарежете ситно лук, моркови и ленти от червена чушка.
В голям тиган се загрява олио, запържете лук, морков и чушка за кратко. Добавете парчета тиквичка и сипете малко вода да се задушат, като овкусите с нарязани скилидки чесън, морска сол и чубрица.
Прибавете доматено пюре, налейте топла вода да покрие продуктите и оставете зеленчуковата яхния да заври.
Сега сипете червената леща, може да замените и с елда, и варете до готовност, при нужда сипете още малко вода.
Когато е готова лещата, свалете от котлона, поръсете с магданоз. Сервирайте и се насладете на лятото!
Добър апетит с моята лятна яхния в тиган!
Това е моят здравословен начин за готвене, просто вместо ориз, добавете червена леща или елда. Сварява се за 15 минути, бързо и вкусно!