Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Моята лятна яхния в тиган

Моята лятна яхния в тиган

Моята лятна яхния в тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Колкото повече зеленчуци включва едно ястие, толкова е по-вкусно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни
  • лук - 1 средна глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена, малка
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • червена леща - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е пълна импровизация, но на вкус е уникална, точно по мой вкус и чудесна яхния за лятото.

Обелете тиквичките на ивици и нарежете на полумесеци, едри по 1 см, може и тях да срежете на две. Нарежете ситно лук, моркови и ленти от червена чушка.

В голям тиган се загрява олио, запържете лук, морков и чушка за кратко. Добавете парчета тиквичка и сипете малко вода да се задушат, като овкусите с нарязани скилидки чесън, морска сол и чубрица.

Прибавете доматено пюре, налейте топла вода да покрие продуктите и оставете зеленчуковата яхния да заври.

Сега сипете червената леща, може да замените и с елда, и варете до готовност, при нужда сипете още малко вода.

Когато е готова лещата, свалете от котлона, поръсете с магданоз. Сервирайте и се насладете на лятото!

Добър апетит с моята лятна яхния в тиган!

Това е моят здравословен начин за готвене, просто вместо ориз, добавете червена леща или елда. Сварява се за 15 минути, бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: