Начин на приготвяне
За карамелизирания лук - в голям тиган загрейте зехтина на средна степен на котлона. Задушавайте лука докато не почервенее леко, след което го свалете от котлона и оставете настрана.
За тестото: сипете брашното в голяма купа, прибавете маята, захарта, солта и разбъркайте. Долейте водата и започнете да месите, прибавете карамелизирания лук и мащерката. Месете още 5 минути.
Сложете тестото в купата, покрийте и оставете да втаса докато не удвои обема си, около 1 час.
На набрашнена повърхност премесете тестото, разточете го и го прехвърлете в тава за хляб с размер 23х23 см, намажете със зехтин отгоре, покрийте и оставете да втаса отново 40-45 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Печете хляба около 30 минути. Извадете от тавата и охладете на решетка.
Хлябът с карамелизиран лук е готов.