Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Локумена баклавичка

Локумена баклавичка

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Локумена баклавичка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • локум - 300 г розов
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • брашно - 6 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За сиропа:
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта, олиото, яйцата и брашното /предварително смесено с бакпулвера/ се разбиват. Нарежете локумът на парчета. Вземете 2 листа кори и помежду им ги намажете с масло.

Наредете част от нарязаните локумчета, след това част от орехите до тях и по останалата част намажете с 2 с.л. от сместа с яйцата. Навийте на руло. Спазвайте същата последователност до изчерпване на корите.

Наредете ги в подходяща тава и запечете до готовност. След като баклава изстине, я нарежете на парчета и залейте със сиропа. Препоръчвам баклавата да престои поне 10 часа преди консумация, защото така ще бъде най-вкусна и сочна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: