Начин на приготвяне
Сипете пресятото брашно в купа и добавете към него ванилията, захарта, щипка сол и бакпулвера.
Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубченца масло. Започнете да втривате с пръсти до получаване на маслени трохи.
Добавете едно яйце и овесените ядки, постепенно замесете меко маслено тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30-тина минути.
Разточете тестото между два листа хартия, набодете го с вилица и върнете отново в хладилника.
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете основата за тарта да се изпече - необходими са около 20 минути.
Междувременно пригответе крема. Смесете пудрата захар с крема сиренето и ги разбийте.
Добавете маскарпонето и нишестето, разбъркайте до хомогенност. Чукнете яйцата - едно по едно, като разбивате и едва когато първото се усвои, добавяте следващото.
Накрая към крема прибавете чията, настърганата лимонова кора и ванилията.
Изсипете върху основата и поръсете с боровинки. Върнете тарта във фурната и печете още 25 минути.
Охладете напълно и го украсете със свежи плодове по избор.
Чудният плодов тарт е готов.