Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Чуден плодов тарт

Чуден плодов тарт

Чуден плодов тарт
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Какво ще кажете за следващия рожден ден да приготвите този чудесен плодов тарт"

Необходими Продукти

  • основа
  • овесени ядки - 30 г
  • захар - 60 г
  • брашно - 150 грама
  • масло - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 1 бр.
  • крем
  • яйца - 2 бр.
  • маскарпоне - 250 грама
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • крема сирене - 125 грама
  • пудра захар - 80 грама
  • ванилия - 1 брой
  • боровинки - 100 грама
  • лимони - кората на 1/2 лимон
  • плодове - 200 грама за декорация (боровинки, ягоди)
  • чия - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете пресятото брашно в купа и добавете към него ванилията, захарта, щипка сол и бакпулвера.

Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубченца масло. Започнете да втривате с пръсти до получаване на маслени трохи.

Добавете едно яйце и овесените ядки, постепенно замесете меко маслено тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30-тина минути.

Разточете тестото между два листа хартия, набодете го с вилица и върнете отново в хладилника.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете основата за тарта да се изпече - необходими са около 20 минути.

Междувременно пригответе крема. Смесете пудрата захар с крема сиренето и ги разбийте.

Добавете маскарпонето и нишестето, разбъркайте до хомогенност. Чукнете яйцата - едно по едно, като разбивате и едва когато първото се усвои, добавяте следващото.

Накрая към крема прибавете чията, настърганата лимонова кора и ванилията.

Изсипете върху основата и поръсете с боровинки. Върнете тарта във фурната и печете още 25 минути.

Охладете напълно и го украсете със свежи плодове по избор.

Чудният плодов тарт е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: