Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с боб и гъби в гювеч

Свинско с боб и гъби в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско с боб и гъби в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Как не сме се сетили досега да комбинираме свинско с гъби и боб - такава невероятна вкусотия се получава"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г, кокали, ребра и т.н
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр., голям
  • лапад - 2 - 3 листа
  • гъби - 300 г, консервирани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
  • чубрица
  • боб - 250 г, сварен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба и го отцедете. В тиган сипете олио и в него запържете лука и моркова.

Прибавете нарязаните листа лапад и гъбите, нарязани на дребни парчета. Поръсете с 1 с.л брашно, червен пипер и разбъркайте.

Налейте вода, добавете доматеното пюре и останалите подправки и пак разбъркайте.

В гювеча сложете предварително свареното месо (аз съм използвала кокали с месо) и боба.

Изсипете сместа от тигана и внимателно разбъркайте.

Затворете гювеча и гответе ястието на 180 градуса за около 40 минути. Поръсете с нарязан магданоз.

Свинското с боб и гъби в гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: