Начин на приготвяне
Измийте свинските ребърца и ги запържете с малко мазнина в тенджера под налягане.
Налейте малко вода и ги сварете за 10 минути. Изключете и изчакайте да излезе парата. Извадете и заделете заедно с бульона.
Измийте тенджерата и добавете 3 с.л олио. Сложете лука, моркова и чушката, нарязани на дребно.
Обелете картофите, нарежете на големи парчета. Добавете и тях.
Изчистете боба, измийте и нарежете на парчета. Сложете и него.
Добавете подправките, червения пипер и доматеното пюре.
Изчакайте няколко минути и сложете месото.
Налейте бульона и затворете тенджерата. Варете 15 минути и изключете зеления боб със свинско.
Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Прехвърлете в гювеча.
Печете в студена фурна на 250 градуса за 10 минути.
Намалете на 200°C и оставете за 30- 40 минути.
Извадете и сервирайте свинско със зелен боб в гювеч с лъжица кисело мляко.