Стерилизирани чорбаджийски чушки
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани чорбаджийски чушки

Стерилизирани чорбаджийски чушки

Стерилизирани чорбаджийски чушки
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции5
"Чорбаджийските чушки са задължителна част от зимнината всяка година, затова трябва да си имате под ръка тази рецепта"

Необходими Продукти

  • оцет - 1/2 бутилка
  • олио - 1 ч.ч.
  • чорбаджийски чушки - 3 кг
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чорбаджийските чушки, подсушете ги и ги почистете от дръжките.

Наредете ги в стъклени бурканчета и сипете във всеки един 6 с.л. оцет, 3 с.л. олио, 1 с.л. сол и 1 с.л. захар.

Долейте ги с вода и ги затворете.

Варете чушките в буркана около 5 минути, за да се вакумират.

Стерилизираните чорбаджийски чушки са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: