Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Галет с горски плодове

Галет с горски плодове

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Галет с горски плодове3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"По желание за още сладост полейте този галет с топинг и му се насладете"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - 180 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 2 с.л. студена
  • захар - 4 с.л.
  • горски плодове - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладък пай брашното смесваме със солта и захар 2 с.л.

Маслото поставяме във фризера, преди да го използваме, настъргваме го на едро ренде и добавяме към брашното.

Омесваме продуктите до получаване на едри трохи.

Добавяме жълтъка, водата омесваме с ръце и прибираме в хладилника за един час.

Стегналото тесто разточваме и поставяме във формата за пай за върху хартия за печене, като краищата са извън формата.

Поставаме горските плодове, поръсваме ги със захар и прегъваме краищата.

Печем сладкия галет в предваритилно загрята фурна на 180°C за 50 минути.

По-желание след като изпечем галет с горски плодове, може да полеем с топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: