Коледни кифлички

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Коледни кифлички
Снимка: Veca
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
115 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Идеална рецепта за очаквани гости с добър апетит"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • мляко - 400 мл
  • прясна мая - 40 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • За пълнежа
  • течен шоколад - или друг шоколадов крем
  • За овалване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Натрошете маята и я сложете в по-дълбок съд. Добавете хладко мляко, захар и 200 г брашно.

Разбъркайте и оставете да престои за 20 минути. След това добавете още 200 г брашно, олиото, солта и постепенно добавяйте останалото брашно (300 г) замесете тестото.

Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои за 30 минути.

Замесете тестото на набрашнена работна повърхност и с точилка го разточете на голям кръг.

Нарежете на триъгълници и сложете по 1 ч.л. домашен течен шоколад (или друг) върху всеки триъгълник. Завийте рулата и ги подредете върху хартия за печене.

Поставете във фризера, за да замръзне добре (поне два часа, за да престои във фризера).

След това подредете тавата за печене с хартия за печене, подредете все още неизпечените домашни кифлички, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и оставете да престоят 30 минути.

Загрейте добре фурната, след което печете кифличките на 180 °C за 25 минути.

Извадете готовите кифлички от фурната и ги оваляйте в пудра захар, докато са топли.

Оставете ги да се охладят, сервирайте и се насладете.

Съвет: Времето, необходимо на кифличките с шоколад да престоят във фризера, не се включва във времето за приготвяне.

Вместо течен шоколад можете да използвате Нутела или сладко. Можете да ги държите (непечени) във фризера до месец и да ги използвате, ако при вас дойдат неочаквани гости - докато пиете кафе с тях.

Приятно хапване на коледни кифлички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: