Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от тиквички със сусам и топено сирене

Разядка от тиквички със сусам и топено сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Разядка от тиквички със сусам и топено сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Няма как да откажете препечена пълнозърнеста филийка с тази разядка, гарантираме, че така ще си хапнете поне три"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. 250 г почистена от краищата
  • сусам - 25 г + за поръсване
  • тиквено семе - 3 с.л. с връх, сурово, белено
  • сок от лимон - 20 мл. прясно изцеден
  • копър - 1 ч.л. сушен или пресен накълцан
  • майонеза - 35 г
  • топено сирене - 50 г
  • чесън - 1 скилидка, голяма
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотна разядка, подходяща за мезе или намазване върху филийка. Бърза и лесна за приготвяне, с много свеж вкус и не на последно място - здравословна.

Почистената от краищата небелена тиквичка се нарязва на кръгчета с дебелина около половин сантиметър.

Бланшира се във вряща подсолена вода за 5 минути и се оставя в цедка, за да изстине и се отцеди добре.

Слага се в блендер със всички останали съставки - семената от сусам и тиква, чесъна, топеното сирене, майонезата, сол, копър, лимонов сок и черен пипер.

Пуска се първоначално на по-слаби обороти и постепенно се увеличава до средни, така няма изведнъж да се залепи за страните на купата.

Разядката с тиквички се смила, така че да не става на много гладка, а да се усещат парченцата от ядките и сусам.

Доовкусява се по желание с още сол, пипер и лимонов сок.

Сервира се добре охладена тразядка от тиквички със сусам и топено сирене, поръсена с още сусам и зехтин по желание.

Добър апетит с тази разядка от тиквички със сусам и топено сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: