Начин на приготвяне
Страхотна разядка, подходяща за мезе или намазване върху филийка. Бърза и лесна за приготвяне, с много свеж вкус и не на последно място - здравословна.
Почистената от краищата небелена тиквичка се нарязва на кръгчета с дебелина около половин сантиметър.
Бланшира се във вряща подсолена вода за 5 минути и се оставя в цедка, за да изстине и се отцеди добре.
Слага се в блендер със всички останали съставки - семената от сусам и тиква, чесъна, топеното сирене, майонезата, сол, копър, лимонов сок и черен пипер.
Пуска се първоначално на по-слаби обороти и постепенно се увеличава до средни, така няма изведнъж да се залепи за страните на купата.
Разядката с тиквички се смила, така че да не става на много гладка, а да се усещат парченцата от ядките и сусам.
Доовкусява се по желание с още сол, пипер и лимонов сок.
Сервира се добре охладена тразядка от тиквички със сусам и топено сирене, поръсена с още сусам и зехтин по желание.
Добър апетит с тази разядка от тиквички със сусам и топено сирене!