Масленките на баба

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Масленките на баба
Снимка: Veca
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Много вкусни масленки, които се топят в устата. Любимата ни ретро класика с уникален аромат!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • свинска мас - 250 г домашна
  • захар - 5 с.л.
  • ванилова захар - 2 пак.
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • орехи - 100 г
  • брашно - 500 г тип 400
  • За спойка
  • сладко от кайсии - на око
  • За овалване
  • пудра захар - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: С ръчна бъркалка разбийте свинската мас, захарта и ваниловата захар.

Прибавете яйцата, жълтъците, смлените орехи и разбъркайте. Постепенно прибавяйте брашното и замесете тесто.

Сложете тестото в найлонов плик и оставете в хладилника за половин час.

Извадете тестото на набрашнена повърхност и разточете в кръг.

С кръгъл резец или чашка вадете кръглите масленки. Наредете ги в тавичка с хартия за печене на дъното.

Печете на 180 °C 10-15 мин.

Готовите бабини масленки извадете от фурната и оставете да изстинат.

Споявайте ги две по две със сладко от кайсии, овалвайте в пудра захар и сервирайте.

Напомняне: Използвала съм домашно сладко от кайсии. Можете да използвате каквото искате вие сладко или мармалад. Съхранявайте слепените сладки в метална кутия.

Опитайте, да ви е сладко с масленките на баба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: