gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Зеленчуков пастет с гъби

Зеленчуков пастет с гъби

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Зеленчуков пастет с гъби
Снимка: Зорица
1 / 15
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"И така всички филии от панерката изчезнаха за секунди, просто защото нямаше как да не хапнем всичкия зеленчуков пастет"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен гъбен пастет гъбите се измиват и нарязват на филийки. Прехвърлят се заедно със зехтина или олиото в тиган, поръсват се с малко сол и се задушават до омекване.

Към тях се добавя нарязаната на ситно глава лук и след като и лукът се задуши и сместа остане на мазнина, котлонът се изключва и се добавят скълцаните скилидки чесън и нарязания на ситно (заедно с дръжките) магданоз.

Разбърква се и се оставя на страни, за да изстине.

Патладжанът се измива, подсушава и без да се бели, се изпича на котлон или скара.

Върти се периодично, за да се изпече равномерно. Прехвърля се в съд с капак, за да се задуши и изстине, след което се отцежда от отделилата се вода и се обелва. Скълцва се на едро и се прехвърля в купата на чопъра.

Към патладжана се добавят сместа с гъбите от тигана, сол и черен пипер на вкус, домашния ябълков оцет, скълцаните и почистени от семето люти чушлета.

Смилат се до хомогенна смес, като зеленчуковият пастет се опитва на вкус и при нужда се добавя допълнително сол, черен пипер и оцет.

Може зеленчуковият пастет с гъби да се консумира веднага или охладен или да се прехвърли в бурканчета и да се стерилизира за 20 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: