Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Питка с моцарела и прошуто

Питка с моцарела и прошуто

StefanStefan
Готвач
10040474
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Питка с моцарела и прошуто
Снимка: Stefan
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Докато я сложите на масата, вече я няма. Такава е тази питка с прошуто и моцарела"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл топло
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 30 мл
  • брашно - 300 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • моцарела - 150 г
  • прошуто - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята и захарта в топлото мляко. Прибавете брашното и разбъркайте. Посолете и сипете олио. Замесете тесто за питки.

Нарежете моцарелата и прошутото и ги сложете в тестото.

Намажете с жълтък и сложете страхотната питка да се пече в кръгла тава на 180 градуса 20 минути.

Питката с моцарела и прошуто е чудесна за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: