Пиле селска яхния

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k19
Пиле селска яхния
Снимка: Мария Симова
1 / 4
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето, нарежете на порции и ги подсушете с кухненска кърпа.

В тенджера нагрейте олиото и запържете пилешкото месо до златисто от всички страни.

Извадете месото и в същото олио запържете нарязаните на ивици глави лук.

Прибавете един обелен и нарязан на кубчета домат и след кратко готвене прибавете червения пипер.

Залейте сместа с гореща вода и върнете пилето в тенджерата да се готви.

Добавете останалите обелени и нарязани на кубчета домати, лютите чушки, зърната черен пипер и дафиновите листенца, варите пилешката яхния на умерен огън до готовност на месото.

Размийте брашното в малко студена вода и го прибавете, посолете на вкус и поръсете с чубрицата.

След като заври, премахнете селската яхнията от огъня.

При сервиране поръсете пиле селска яхния със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: