Начин на приготвяне
Пригответе плънката, като нарежете зелето на тънки ивици и го запържите в олиото. След това го отстранете от огъня и го разбъркайте с натрошеното сирене.
Пресейте брашното, направете кладенче и последователно сипете олиото, оцета, водата и солта. Замесете гладко тесто, което трябва да разделите на 30 топки. Разточете ги на неголеми кори /10-15 см в диаметър/.
Намажете ги с разтопеното масло и ги слепете така, че от тях да се разточат 1 голяма по-дебела и 2 по-малки тънки кори. Първата, по-голяма кора се слага в намазана с масло кръгла тава. Върху нея се изсипва по-голямата част от плънката със зелето. Заравнете.
Покрийте с една по-тънка кора. Третата кора се поръсва с разтопено масло и останалата плънка и се навива на руло, което трябва да поставите покрай ръба на тавата. Залейте с разтопеното масло и изпечете зелника в умерено загрята фурна.