Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Бабината гозба с чушки и домати

Бабината гозба с чушки и домати

Бабината гозба с чушки и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"От бабините гозби по-вкусни няма - всички ще потвърдят думите ни"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 бр. печени
  • сирене - 350 г твърдо
  • лук - 3 глави
  • домати - 1 кг
  • захар - 1 ч.л.
  • олио
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една стара рецепта с домати и чушки, която може да се направи лятото, като се изпекат пресни чушки. Става и през зимата с консервирани печени чушки и смлени домати.

Най-напред скълцваме лука и го задушаваме в мазнина. Добавяме нарязаните белени домати и малко захар. Тя се слага, за да смекчи киселия доматен вкус.

Оставяме да поври няколко минути на огъня до леко сгъстяване на субстанцията.

После в тава нареждаме нарязаните печени чушки. Поливаме с доматите и отгоре разпределяме плочки сирене. Може и да го натрошим. Печем за около половин час на умерена фурна, докато се сгъсти още ястието. Накрая го поръсваме с магданоз.

Бабината гозба с чушки и сирене сервираме със селски хлебец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: