Начин на приготвяне
Поставете водата, солта и 1 с.л. (15 мл ) от оцета в средна тенджера и оставете да заври на силен огън.
Добавете скаридите и отстранете 1 минута, след като водата заври.
Извадете скаридите с решетъчна лъжица и изплакнете под студена вода, за да спрете готвенето.
Повторете този процес, като използвате същата вода с калмарите и миди.
Комбинирайте готвените морски дарове с останалия оцет, домат, пресни билки (магданоз босилек и др.), зехтин и сол на вкус в купа за смесване и разбъркайте внимателно, да се комбинират.
Сервирайте при стайна температура със зелена салата, царевица, маслини, лук, цикория.
Не съм смесила салатата с морските дарове да се вижда по-добре цялостния вид и подредба на тази апетитна рибна салата.
Насладете се!
Бележки:
Скаридите трябва да бъдат обелени, почистени.
Калмарите трябва да бъдат почистени и нарязани на парченца (2 см).
Мидите трябва да се почистят преди варене, ако са с черупки.
Обикновено използвам магданоз, но майоранът или босилекът също работят добре с тази богата салата с морски дарове.