Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Зелена салата с калмари и скариди

Зелена салата с калмари и скариди

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Зелена салата с калмари и скариди
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Само вижте тази богата рибна салата - какво повече му трябва на човек, за да хапне добре?"

Необходими Продукти

  • вода - 4 ч.ч, 1 л
  • сол - 1 с.л. 15 мл
  • оцет - 3 с.л. винен, 45 мл
  • скариди - 225 г сушена скумрия
  • калмари - 225 г
  • миди - 225 г морски
  • домати - чери или 1 голям нарязан
  • царевица - 425 г отцедени зърна
  • магданоз - 1 с.л. нарязан,
  • зехтин - 3 с.л. 45 мл
  • цикория - 1 бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • маслини - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете водата, солта и 1 с.л. (15 мл ) от оцета в средна тенджера и оставете да заври на силен огън.

Добавете скаридите и отстранете 1 минута, след като водата заври.

Извадете скаридите с решетъчна лъжица и изплакнете под студена вода, за да спрете готвенето.

Повторете този процес, като използвате същата вода с калмарите и миди.

Комбинирайте готвените морски дарове с останалия оцет, домат, пресни билки (магданоз босилек и др.), зехтин и сол на вкус в купа за смесване и разбъркайте внимателно, да се комбинират.

Сервирайте при стайна температура със зелена салата, царевица, маслини, лук, цикория.

Не съм смесила салатата с морските дарове да се вижда по-добре цялостния вид и подредба на тази апетитна рибна салата.

Насладете се!

Бележки:

Скаридите трябва да бъдат обелени, почистени.

Калмарите трябва да бъдат почистени и нарязани на парченца (2 см).

Мидите трябва да се почистят преди варене, ако са с черупки.

Обикновено използвам магданоз, но майоранът или босилекът също работят добре с тази богата салата с морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: