Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Бъркани Яйца»Пърженица със салам, тиквичка и сирене

Пърженица със салам, тиквичка и сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пърженица със салам, тиквичка и сирене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Има моменти, в които просто ни се иска да си хапнем една селска пърженица със салам и сиренце"

Необходими Продукти

  • телешки салам - 200 г
  • тиквичка - 1 бр.
  • яйца - 8 бр.
  • сирене - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • топено сирене - 2 блокчета
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме си тиквичката и я настъргваме на най-едрото на рендето.

Саламът нарязваме на кубчета, а доматите обелваме и нарязваме на ситно, както и топеното сирене.

Сиренето натрошаваме, а кашкавала настъргваме на ренде.

В тиган си сипваме олио и оставяме за кратко да се загрее.

Прибавяме нарязания колбас и тиквичките към селската пърженица.

Оставяме да се запържат за около 10 минути.

Към тях добавяме доматите, топеното сирене, настъргания кашкавал както и счуканите предварително разбити яйца.

Пърженицата със салам, тиквичка и сирене разбъркваме, като добавяме черния пипер и солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: