Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с кладница и чесън

Гъбена крем супа с кладница и чесън

Гъбена крем супа с кладница и чесън
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Поднесете с крутони и листенца суха мащерка тази гъбена крем супичка"

Необходими Продукти

  • краве масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 250 г кладница
  • сол - на вкус
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и зехтин в малка тенджера и запържете нарязаните на дребно лук и чесън.

Добавете почистените от пънчетата гъби и ги оставете да се задушат до златисто.

Разтворете бульона в литър и половина топла вода и го изсипете в тенджерата.

Овкусете гъбената супа със сол, черен пипер и суха мащерка и я оставете за около 30 минути на котлона на умерена температура.

Оставете я да се охлади и след това я пасирайте.

Поднесете с крутони и листенца суха мащерка тази гъбена крем супа с кладница и чесън.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: