Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински бузи със зеленчуци в глинен съд

Свински бузи със зеленчуци в глинен съд

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински бузи със зеленчуци в глинен съд
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Винаги обичаме, когато свинските бузи се получат толкова крехки"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • свински бузи - 700 г
  • вегета - 2 с.л.
  • магданоз - 8 клонки, листата
  • пресен лук - 10 стръкчета
  • бяло вино - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и натъркайте с черен пипер свинските бузи. Запечатайте ги на силен огън в леко намазнен тиган то златисто.

Махнете ги от тигана и в него сипете останалата мазнина. Запържете накълцания на ситно кромид лук, после и пресния. Разбъркайте и оставете за 2-3 мин. Добавете виното и разбъркайте.

Пригответе си голям гювеч - 4 л. Сипете лука с мазнината, отгоре половината от свинското месо, после нарязаните картофи и моркови, после пак месо.

Добавете вегетата при свинското в гювеча, поръсете с магданоза. Сипете 4 ч.ч. вода, затворете капака и сложете съда в студена фурна.

Печете свинското около 150 мин. на 150 градуса. Щом са готови, оставете свинските бузи със зеленчуци в глинен съд да си стоят във фурната за още няколко часа, ако имате възможност.

После ги поднесете с магданоз и наслада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: