Начин на приготвяне
Почистете и натъркайте с черен пипер свинските бузи. Запечатайте ги на силен огън в леко намазнен тиган то златисто.
Махнете ги от тигана и в него сипете останалата мазнина. Запържете накълцания на ситно кромид лук, после и пресния. Разбъркайте и оставете за 2-3 мин. Добавете виното и разбъркайте.
Пригответе си голям гювеч - 4 л. Сипете лука с мазнината, отгоре половината от свинското месо, после нарязаните картофи и моркови, после пак месо.
Добавете вегетата при свинското в гювеча, поръсете с магданоза. Сипете 4 ч.ч. вода, затворете капака и сложете съда в студена фурна.
Печете свинското около 150 мин. на 150 градуса. Щом са готови, оставете свинските бузи със зеленчуци в глинен съд да си стоят във фурната за още няколко часа, ако имате възможност.
После ги поднесете с магданоз и наслада!