Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Нахут с патладжан, чушки и домати

Нахут с патладжан, чушки и домати

Нахут с патладжан, чушки и домати
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Нахут с патладжан, чушки и домати - постно ястие, което ще ви вземе ума"

Необходими Продукти

  • нахут - 500 г консерва
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 бр. червени
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • патладжани - 2 бр.
  • магданоз - пресен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте на ситно чесъна и лука. Задушете в мазнина в тенджера. Добавете към тях нарязаните чушки и моркови.

Когато зеленчуците омекнат, добавете патладжана, също нарязан и накиснат в солена вода. Може настържете доматите и добавете. Овкусете с риган, черен пипер, червен пипер и дафинов лист и сол.

Гответе гювеча още десет минути, добавете нахута и прехвърлете в тава.

Печете манджата с нахут за 40 мин. на 200 градуса.

Поръсете постното ястие с магданоз преди да го поднесете.

Нахутът с патладжан, чушки и домати е готов и много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: