Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Чорбаджийски чушки в буркани без стерилизиране

Чорбаджийски чушки в буркани без стерилизиране

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Чорбаджийски чушки в буркани без стерилизиране
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Я да видим колко от вас обичат такива чорбаджийски чушки?"

Необходими Продукти

  • захар - 100 грама
  • чорбаджийски чушки - 2 килограма
  • сол - 150 грама
  • оцет - 300 мл
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки и изрежете дръжките. След това ги наредете в буркани.

Ако желаете, може да ги нарежете на две, тъй като чорбаджийските чушки са по-дълги от останалите сортове.

За маринатата сипете оцета, захарта и солта в тенджера. Когато сместа кипне, свалете от огъня и залейте чушките в бурканите.

Затворете с капачки и съхранявайте в прохладно и тъмно помещение.

Не е необходимо да стерилизирате бурканите, но през първата седмица ги обръщайте с капачките надолу по два пъти дневно.

Чорбаджийските чушки в буркани без стерилизиране са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотни стават. Много свежи
30.08.2021 07:11