Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Френски омлет с майонеза

Френски омлет с майонеза

Френски омлет с майонеза
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
1
"Ех, тази майонеза, може да направи и най-простичкия омлет ужасно вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • майонеза - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • козе сирене - 100 г прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата на ръка. Добавяме 1 ч.л. майонеза, прясното мляко, бакпулвера и солта. Разбъркваме.

Намазваме среден тефлонов тиган с останалата майонеза и загряваме на котлона.

Изсипваме сместа и готвим 2-3 минути.

След това натрошаваме в едната половина козето сирене и внимателно захлупваме с другата част.

Готвим още 2-3 минути.

Внимателно обръщаме готовия омлет в чиния.

Добавяме гарнитура по избор и сервираме веднага френски омлет с майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: