Начин на приготвяне
На умерено загрят котлон в подходящ съд с капак се слагат 2 с. л. от маслото и постепенно се добавят да се задушат първо морковът, след това чесънът и накрая копривата, спанакът и киселецът.
Отстранява се от котлона и се изчаква да се охлади.
Яйцата се чукват в купа и се разбиват леко с вилица или тел. Не бива да се получава много пяна. Накрая се добавя пармезанът и се разбърква сместа хубаво.
В чугунен тиган (или тиган с по-дебело дъно и незалепващо покритие) се сгорещява 1 с. л. от маслото - когато започне да избива пяна, се изсипва сместа за омлета в него.
Сместа се разпределя в тигана с вилица, като леко се разбърква, докато се потвърди.
С помощта на вилица или шпатула се повдигат краищата на омлета, за да изтече останалата отгоре течна част към дъното.
Плънката от задушените зеленчуци се разпределя в средата, по диаметъра на омлета, като накрая се поръсва с бялото сирене и се прегъва по средата.
Омлетът се захлупва с бързо движение върху чиния. Сервира се с пролетна свежа салата.
Френският омлет със зелена плънка е готов.