Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пухкав френски омлет

Пухкав френски омлет

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пухкав френски омлет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вижте каква е тайната на пухкавия френски омлет в рецептата за него"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - 2 щипки
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, добавя се прясното мляко и солта и всичко се разбърква добре, без обаче да се разбива.

Малка тавичка се намазва с масло, изливат се яйцата и се пекат в загрята на 180 градуса фурна половин час.

Омлетът се получава пухкав и запазва формата си и след като бъде изваден от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: