Телешко с червено вино

МинчоМинчоНовак
23/10/2011
"Една от най-хитовите двойки на сезона - телешко и червено вино!"
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 490
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, подправете ги със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно, след което ги запържете в сгорещен зехтин в широка тенджера. Оставете ги да се пържат около 10 минути, като бъркате за да се опържи добре. Отцедете и оставете настрана.

Запържете до златисто лука, ситно нарязания чесън и нарязаните на тънки кръгчета моркови. Задушете за 10 минути, като разбърквате.

Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка.

Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек.

Изчакайте да заври, сложете сол и черен пипер, похлупете и оставете ястието на тих огън за около 2 часа.

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар