Телешко с червено вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
23/10/2011
"Една от най-хитовите двойки на сезона - телешко и червено вино!"
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 364
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, подправете ги със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно, след което ги запържете в сгорещен зехтин в широка тенджера. Оставете ги да се пържат около 10 минути, като бъркате за да се опържи добре. Отцедете и оставете настрана.

Запържете до златисто лука, ситно нарязания чесън и нарязаните на тънки кръгчета моркови. Задушете за 10 минути, като разбърквате.

Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка.

Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек.

Изчакайте да заври, сложете сол и черен пипер, похлупете и оставете ястието на тих огън за около 2 часа.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 7
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар