Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба с подлучен доматен сос

Риба с подлучен доматен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Риба с подлучен доматен сос1 / 2
26/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • масло - 30 г
  • чесън - 6 скилидки
  • домати - 500 г
  • бяло вино - 30 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • картофи - 500 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, нарязва се на парчета, посолява се, залива се с част от мазнината и се слага във фурната да се запече.

Отделно се прави сос от мазнината, счукания чесън, обелените и нарязани на дребно домати, ситно нарязания магданоз, черният пипер и бялото вино.

Рибата се залива с приготвения сос и се запича още 10 минути. Поднася се с варени картофи и се украсява с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: