Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Постен ориз с коприва на тиган

Постен ориз с коприва на тиган

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постен ориз с коприва на тиган
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Всички, които са опитвали този постен ориз с коприва на тиган, могат да потвърдят думите ни, че е просто разкошен"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • коприва - 1 голяма купа
  • домати - 400 грама от консерва
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода със сол в тенджера и я кипнете. Попарете измитата коприва във врящата вода за 5 минути, прецедете добре, а водата запазете.

Сипете зехтина в дълбок тиган и задушете наситнените лук и чесън. Сипете малко вода, похлупете с капак и задушете докато омекнат.

Махнете капака и прибавете нарязаната коприва, доматите от консерва и червения пипер. Сипете 2 чаши от копривената вода и посолете.

Накрая прибавете в тигана измития ориз и задушавайте на умерен огън до омекване на зрънцата. Оризът на тиган е много вкусен и лесен за приготвяне.

Постният ориз с коприва на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: